0164 278 800 Boerhaaveplein 7 (Pand 7), 4624 VT Bergen op Zoom
  • Samen naar een gezond gewicht!

    Samen naar een gezond gewicht!

  • Alle disciplines binnen één centrum!

    Alle disciplines binnen één centrum!

  • Multidisciplinaire zorg op maat!

    Multidisciplinaire zorg op maat!

Wat zijn de risico's van obesitas?

Obesitas of zwaarlijvigheid geeft niet alleen veel klachten, maar brengt ook ernstige gezondheidsrisico's met zich mee. Hierdoor heeft iemand met obesitas een relatief kortere levensverwachting.
Obesitas geeft een verhoogd risico op:

Insulineresistentie
Insulineresistentie is deels met medicatie te behandelen. Ook lichamelijke inspanning heeft effect, evenals voeding met weinig koolhydraten. Toch is het niet altijd mogelijk uw diabetes goed onder controle te krijgen.
Als u diabetes type 2 heeft én insuline moet spuiten, kan uw gewicht oplopen en dat is frustrerend. Bij insulineresistentie is uw lichaam minder gevoelig voor insuline. In dat geval moet u grote hoeveelheden insuline spuiten.
De internist en diabetesverpleegkundige begeleiden u bij leefstijlinterventies en de juiste medicatie, maar als het u desondanks niet lukt af te vallen, neemt u samen de beslissing voor een maagverkleinende operatie.
De maagverkleining en dan met name de gastric bypass zorgt ervoor dat de insulineresistentie heel snel afneemt. De medicatie kan na de operatie heel snel worden afgebouwd. De bloedsuikers verbeteren vaak al na heel korte tijd. Ook de bloeddruk- en cholesterolverlagers kunnen na de operatie vaak snel afgebouwd worden.
Om de rest van uw leven optimaal te kunnen genieten van het resultaat van de ingreep is het heel belangrijk om deze gezonde leefstijl vast te houden en dat u voorkomt dat uw gewicht toeneemt, ook jaren later nog. Want als dat gebeurt zal uw lichaam de insulineresistentie opnieuw opbouwen.