0164 278 800 Boerhaaveplein 7 (Pand 7), 4624 VT Bergen op Zoom
  • Samen naar een gezond gewicht!

    Samen naar een gezond gewicht!

  • Alle disciplines binnen één centrum!

    Alle disciplines binnen één centrum!

  • Multidisciplinaire zorg op maat!

    Multidisciplinaire zorg op maat!

Vergoeding

Iedereen die in Nederland woont of werkt is wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten. De behandeling waarbij je een maagverkleinende operatie krijgt, wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het is wel nodig dat je zorgverzekeraar een contract heeft met Bariatrisch centrum ZWN. Controleer dit vooraf altijd bij je zorgverzekeraar. Ook moet je officieel doorverwezen zijn door je huisarts of medisch specialist naar BCH

Dit filmpje geeft een duidelijke uitleg over de basisverzekering, het eigen risico en de eigen bijdrage. Handig om te weten waar je op moet letten bij jouw zorgverzekering en welke zorgkosten door jou of door de zorgverzekeraar worden betaald.

NB. Wij hebben voor 2019 met alle zorgverzekeraars een overeenkomst.

 

Wat als je niet verzekerd bent

Als je niet verzekerd bent, brengen wij je een zogenaamd passantentarief in rekening. Dat zijn tarieven voor onze behandelingen die je zelf moet betalen.

Denk aan het eigen risico

Kom je bij Bariatrisch centrum ZWN dan betaal je altijd eerst een eigen risico over de zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Het eigen risico is verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar. Voor 2019 is het eigen risico (net als voor 2018) vastgesteld op € 385.

Vanaf 1 januari 2018 kan een telefonisch consult of e-consult in rekening worden gebracht bij jou of jouw zorgverzekeraar. Dit is alleen zo als het consult een herhaalafspraak vervangt bij je arts of verpleegkundig specialist op de polikliniek bij BCH. Dit ‘consult op afstand’ telt mee voor het door jou te betalen eigen risico. Een telefoontje om een afspraak te verzetten of een telefonische uitslag waarvoor je niet naar BCH zou komen, is natuurlijk gratis.

De tarieven van 2019

Passantentarief, zie tarieven

 

Wachttijden

Voor de meest recente wachttijden verwijzen wij u naar de volgende site https://www.bravisziekenhuis.nl/wacht-en-toegangstijden