0164 278 800 Boerhaaveplein 7 (Pand 7), 4624 VT Bergen op Zoom
  • Samen naar een gezond gewicht!

    Samen naar een gezond gewicht!

  • Alle disciplines binnen één centrum!

    Alle disciplines binnen één centrum!

  • Multidisciplinaire zorg op maat!

    Multidisciplinaire zorg op maat!

Screening

Na de oriënterende voorlichtingsbijeenkomst wordt u ingepland voor de screeningsochtend. Hierbij krijgt u een individueel gesprek met de internist/verpleegkundige-dietiste-psycholoog en fysiotherapeut. Aansluitend vindt een multidisciplinair overleg (MDO) plaats onder leiding van een van onze bariatrisch chirurgen. Daarna heeft u een afsluitend gesprek met de bariatrisch chirurg en wordt samen met u bepaald welk traject het beste bij u past.

In de meeste gevallen volgt na de screening een intern voortraject met de diëtist en/of psycholoog. Maximaal zijn dat 4 individuele afspraken per discipline. Na het voortraject heeft u weer een afspraak met de bariatrisch chirurg. Hij zal het behandelplan verder met u bespreken.

U wordt direct goedgekeurd voor een operatietraject waarbij de planner, in overeenstemming met u, de operatiedatum zal inplannen.

U voldoet niet aan de vastgestelde criteria en komt niet in aanmerking voor een operatieve behandeling. U wordt terugverwezen naar uw huisarts. Samen met u huisarts kunt u mogelijkheden bespreken om een lifestyle programma binnen uw woonplaats te volgen.

Wij willen geen snelle oplossing bieden om mensen te helpen met hun strijd tegen overgewicht. We hanteren daarom strenge Europese criteria. Ook de zorgverzekeraars volgen deze en vergoeden dus alleen operaties in klinieken die hieraan voldoen. Onze screening bestaat niet alleen uit een vragenlijst en een kort gesprekje maar uit een beoordeling van de patiënt door verschillende professionals. Onze professionele begeleiding moet ervoor zorgen dat onze patiënten weten waar ze aan toe zijn en dat ze klaar zijn voor een levensveranderende leefstijl.