0164 278 800 Boerhaaveplein 7 (Pand 7), 4624 VT Bergen op Zoom
 •  

   

  Behandeling met Saxenda?

  Hier vindt u meer informatie over de behandeling met Saxenda en andere medicatie tegen overgewicht

 • Belangrijke informatie aangaande Coronavirus

  Belangrijke informatie aangaande Coronavirus

                                      

                                                                  Vindt u hier

 • Binnenkort starten grote werken in de buurt van het obesitascentrum

  Binnenkort starten grote werken in de buurt van het obesitascentrum

  Binnenkort starten grote werken in de buurt van het obesitascentrum

  lees hier meer

 • Alle disciplines binnen één centrum!

  Alle disciplines binnen één centrum!

 • Multidisciplinaire zorg op maat!

  Multidisciplinaire zorg op maat!

 • Samen naar een gezond gewicht!

  Samen naar een gezond gewicht!

Revisie/Redo chirurgie

Er zijn mensen die vroeger reeds een vermageringsoperatie hebben ondergaan. Een deel hiervan heeft last van bijverschijnselen of is niet tevreden met het uiteindelijk resultaat. Dit kan zijn doordat hij/zij teveel is vermagerd of juist te weinig. Tegenwoordig bestaan er diverse nieuwe ingrepen als aanpassing aan een bestaande ingreep  of een omvorming naar een nieuwe situatie. Hieronder bespreken we enkele mogelijkheden welke in ons Obesitascentrum worden aangeboden.

Na maagband
Er zijn patiënten die vroeger een maagband geplaatst kregen maar daar niet tevreden over zijn. Dit kan variëren van te weinig gewichtsverlies, gewichtstoename na verloop van tijd, frequent braken, ‘slipping’ van de band, etc. Voor deze personen zijn er diverse opties. Zo kan de band bijvoorbeeld worden verwijderd en eventueel vervangen worden door een Gastric Bypass. Dit kan normaal via een kijkoperatie worden gedaan.
Ook hier zijn er patiënten die na zo’n ingreep toch weer in gewicht zijn aangekomen, last hebben van braken of andere klachten hebben. Bij deze personen is het mogelijk om deze vroegere ingreep om te vormen naar een Gastric Bypass. Dit kan in principe via een kijkoperatie worden gedaan.

Na Gastric Sleeve
Vaak wordt een Gastric Sleeve operatie gedaan als eerste stap om een grote gewichtsvermindering te verkrijgen bij de ernstig obese patiënten. Na de initiële gewichtsdaling kan vervolgens worden gekozen voor een Gastric Bypass of een Mini Bypass. Een re-Sleeve wint de laatste jaren ook in toenemende mate aan populariteit. Deze ingrepen worden door middel van een kijkoperatie gedaan.

Na Gastric Bypass
Een kleine groep patiënten kan na verloop van tijd te veel eten na een Gastric Bypass operatie en komt weer in aan in gewicht. Meestal komt gewichtstoename door weer een verkeerd eetpatroon. Indien dit niet het geval is zijn er verschillende revisie operaties mogelijk. Voorbeelden zijn het opnieuw kleiner maken van het maagje, verlengen van de bypass of eventueel een bandje plaatsen rond het maagje. Dit zijn hoog complexe operaties en zullen altijd onder zorgvuldige begeleiding voor en na de operatie plaatsvinden. Deze ingrepen worden door middel van een kijkoperatie gedaan.

Na Scopinaro
Deze ingreep werd frequent uitgevoerd in de jaren ’80 – ’90. Sommige patiënten klagen echter over winderigheid, diarree, gewichtstoename of vitamine tekorten. Het is mogelijk om deze ‘Scopinaro’ om te vormen naar een Gastric Bypass, hetgeen een zeer goed resultaat geeft tav diarree en winderigheid. Ook zal er een positief effect zijn op het gewicht. Deze ingreep vindt meestal via een kijkoperatie plaats, echter soms is een 'open' ingreep nodig.


Andere behandelingen