0164 278 800 Schoonhout 215, 4872 MC Etten-Leur
  • Bariatrisch Centrum neemt na brand intrek in Bravis polikliniek Etten-Leur

    Bariatrisch Centrum neemt na brand intrek in Bravis polikliniek Etten-Leur

    Patiënten die een afspraak hebben in het Bariatrisch Centrum Zuid West Nederland in Bergen op Zoom kunnen vanaf maandag 3 juli terecht in Bravis polikliniek Etten-Leur. Het Bariatrisch Centrum en het Bravis ziekenhuis zochten samen een vervangende locatie, nadat woensdagavond 28 juni brand het gebouw in Bergen op Zoom fors beschadigde.   (lees meer)

Praktische gevolgen van corona

Zoals u uiteraard al weet blijft de aanhoudende corona pandemie een belangrijke impact houden op ons dagelijks leven. Hieronder kan u de meeste gevolgen voor uw bariatrisch centrum terug vinden.

Na aanleiding van de persconferentie van 15-02-2022 worden onderstaande wijzigingen doorgevoerd:

 

Het coronavirus is niet weg.
Mensen worden nog steeds ziek.
Daarom moet u dit niet vergeten:

1. Vermijden van fysiek contact

2. Reguliere zorg

Elke nieuwe golf van Corona leidt onherroepelijk tot afschalen van de reguliere zorg. De bariatrische zorg en meer bepaald de bariatrische ingrepen worden hierdoor zeer snel afgeschaald en gestopt teneinde de werking van het ziekenhuis te kunnen garanderen bij een hoge instroom aan COVID patiënten. Momenteel wordt er terug geopereerd doch zijn er wekelijkse aanpassingen afhankelijk van de situatie op dat moment. Ook dit vergt het nodige geduld en flexibiliteit van zowel het bariatrisch team als onze patiënten. 

 

3. Nazorgtrajecten

De algemene nazorgtrajecten zijn ook grondig gewijzigd sinds de opkomst van corona. De fysiotherapie nazorg blijft bestaan, maar met inachtneming van de strikte maatregelen en rekening houdend met veranderende omstandigheden. Voor nazorg bij de diëtist en/of psycholoog kan de patiënt terecht bij de chirurg die in samenspraak met de patiënt kijkt welke specifieke zorg er kan geboden worden. 

 

4. Acute zorg

In tegenstelling tot de reguliere zorg, blijft de acute zorg wel gegarandeerd. Patiënten kunnen steeds terecht met klachten. Overdag kan dit bij het bariatrisch centrum zelf. In het weekend of 's nachts kan u terecht bij de HAP of SEH. Onze chirurgen garanderen een continuïteit van de zorg en staan 24/7 paraat bij acute chirurgische problematiek.