0164 278 800 Boerhaaveplein 7 (Pand 7), 4624 VT Bergen op Zoom
 •  

   

  > Lees meer

 • Alle disciplines binnen één centrum!

  Alle disciplines binnen één centrum!

 • Multidisciplinaire zorg op maat!

  Multidisciplinaire zorg op maat!

 • Samen naar een gezond gewicht!

  Samen naar een gezond gewicht!

Obesitas

Mensen met obesitas lijden aan ernstig overgewicht. Door obesitas kunnen gezondheidsproblemen ontstaan met mogelijk ernstige gevolgen. Daarnaast heeft obesitas ook sociale en economische gevolgen.

Of u obesitas heeft, wordt bepaald door de verhouding tussen lengte en gewicht, de Body Mass Index (BMI). Hoe hoger de BMI is hoe meer risico u loopt op het krijgen van ziekten en klachten. Ook de buikomvang en huidplooidikte geven belangrijke informatie, want de plaats van vetstapeling in het lichaam speelt tevens een belangrijke rol.  Vooral de vetstapeling in en rondom de buik leidt tot een verhoogd risico.

Er bestaat een sterke relatie tussen obesitas en suikerziekte (Diabetes), hart- en vaatziekten, slaapstoornissen, verschillende kankersoorten en het krijgen van galstenen. Daarnaast bestaat er een duidelijke relatie tussen obesitas en ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Emotionele en psychische problemen hebben vaak direct te maken met ernstig overgewicht. Denk daarbij aan schaamte voor het lichaam en een negatief zelfbeeld.
Bovendien ontstaan er praktische problemen, zoals te kleine stoelen, geringe kledingkeuze en moeilijk eigen veters kunnen vastmaken. 

Lees meer