0164 278 800 Boerhaaveplein 7 (Pand 7), 4624 VT Bergen op Zoom
 • BELANGRIJKE UPDATE AANGAANDE POLI EN OPERATIES!

  Dankzij verwoede inspanningen van zowel het medisch personeel als de patiënten is een duidelijke daling ingezet in het aantal CORONA gerelateerde besmettingen. Hierdoor kan een heropstart naar reguliere zorg spoedig plaatsvinden. 

  Klik HIER voor meer informatie

 • Alle disciplines binnen één centrum!

  Alle disciplines binnen één centrum!

 • Multidisciplinaire zorg op maat!

  Multidisciplinaire zorg op maat!

 • Samen naar een gezond gewicht!

  Samen naar een gezond gewicht!

 • Belangrijke informatie aangaande Coronavirus

  Belangrijke informatie aangaande Coronavirus

  Vanwege het coronavirus heeft het Bravis ziekenhuis nieuwe richtlijnen uitgevaardigd. 
  Deze hebben belangrijke gevolgen voor de werking van het Bariatrisch Centrum
  Deze kunt u terugvinden onder de titel NIEUWS

  ANGST OM OBESITAS EN CORONA: TERECHT OF ONTERECHT? 
  LEES
   HIER VERDER

Obesitas

Mensen met obesitas lijden aan ernstig overgewicht. Door obesitas kunnen gezondheidsproblemen ontstaan met mogelijk ernstige gevolgen. Daarnaast heeft obesitas ook sociale en economische gevolgen.

Of u obesitas heeft, wordt bepaald door de verhouding tussen lengte en gewicht, de Body Mass Index (BMI). Hoe hoger de BMI is hoe meer risico u loopt op het krijgen van ziekten en klachten. Ook de buikomvang en huidplooidikte geven belangrijke informatie, want de plaats van vetstapeling in het lichaam speelt tevens een belangrijke rol.  Vooral de vetstapeling in en rondom de buik leidt tot een verhoogd risico.

Er bestaat een sterke relatie tussen obesitas en suikerziekte (Diabetes), hart- en vaatziekten, slaapstoornissen, verschillende kankersoorten en het krijgen van galstenen. Daarnaast bestaat er een duidelijke relatie tussen obesitas en ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Emotionele en psychische problemen hebben vaak direct te maken met ernstig overgewicht. Denk daarbij aan schaamte voor het lichaam en een negatief zelfbeeld.
Bovendien ontstaan er praktische problemen, zoals te kleine stoelen, geringe kledingkeuze en moeilijk eigen veters kunnen vastmaken. 

Lees meer