0164 278 800 Boerhaaveplein 7 (Pand 7), 4624 VT Bergen op Zoom
 •  

   

  Behandeling met Saxenda?

  Hier vindt u meer informatie over de behandeling met Saxenda en andere medicatie tegen overgewicht

 • Belangrijke informatie aangaande Coronavirus

  Belangrijke informatie aangaande Coronavirus

                                      

                                                                  Vindt u hier

 • Binnenkort starten grote werken in de buurt van het obesitascentrum

  Binnenkort starten grote werken in de buurt van het obesitascentrum

  Binnenkort starten grote werken in de buurt van het obesitascentrum

  lees hier meer

 • Alle disciplines binnen één centrum!

  Alle disciplines binnen één centrum!

 • Multidisciplinaire zorg op maat!

  Multidisciplinaire zorg op maat!

 • Samen naar een gezond gewicht!

  Samen naar een gezond gewicht!

“Corona motiveert om overgewicht aan te pakken”

PERSBERICHT

Roosendaal/Bergen op Zoom, 3 juni 2020

Pierre Feskens, bariatrisch chirurg Bravis ziekenhuis:

 

“Corona motiveert om overgewicht aan te pakken”

Het nieuws dat coronapatiënten met overgewicht een groot risico lopen om op de Intensive Care te belanden, is een extra motivatie om het gewichtsprobleem aan te pakken. Dat ziet ook Pierre Feskens, bariatrisch chirurg in het Bravis ziekenhuis. Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas in Bergen op Zoom heeft de mogelijkheid om al die nieuwe patiënten te ontvangen. “Nu de coronadrukte voorbij is, zijn we weer op volle sterkte aan de gang en kunnen we patiënten snel en veilig zien”, aldus Feskens.

Door het coronavirus werd in maart de reguliere zorg afgeschaald in het Bravis ziekenhuis en dus ook in het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas. Half mei kon de bariatrische zorg opnieuw worden opgestart. “Inmiddels draaien we weer bijna op 100 procent”, meldt Feskens. “We merken wel dat sommige mensen angst hebben om langs te komen in ons centrum. Dat is helemaal niet nodig. Alle voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om iedereen veilig te kunnen zien. Die ruimte hebben we omdat veel afspraken via de telefoon of de webcam/beeldbellen verlopen. Dat gebeurt ook al in de voorlichtingsfase alsook in het nazorgtraject. Daarnaast kan desgewenst ook het eerste gesprek telefonisch plaatsvinden.”

Extra argument

De chirurg merkt dat het coronavirus een extra argument is om iets aan het gewichtsprobleem te doen. “Een op de drie coronapatiënten op de IC heeft namelijk overgewicht. Ook blijkt het herstel van het coronavirus bij mensen met overgewicht langer te duren”, vertelt Feskens. “Wij zijn een van de grootste bariatrische centra van Nederland en kunnen mensen met overgewicht op korte termijn ondersteunen. We merken dat de opschaling van deze zorg in de rest van Nederland nog traag op gang komt. Wij kunnen dan ook al die wachtende patiënten uit Nederland snel een uitzicht op behandeling geven”, aldus dr. Feskens, naast bariatrisch chirurg ook medisch directeur van het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas.