0164 278 800 Boerhaaveplein 7 (Pand 7), 4624 VT Bergen op Zoom
 •  

   

  Behandeling met Saxenda?

  Hier vindt u meer informatie over de behandeling met Saxenda en andere medicatie tegen overgewicht

 • Belangrijke informatie aangaande Coronavirus

  Belangrijke informatie aangaande Coronavirus

                                      

                                                                  Vindt u hier

 • Binnenkort starten grote werken in de buurt van het obesitascentrum

  Binnenkort starten grote werken in de buurt van het obesitascentrum

  Binnenkort starten grote werken in de buurt van het obesitascentrum

  lees hier meer

 • Alle disciplines binnen één centrum!

  Alle disciplines binnen één centrum!

 • Multidisciplinaire zorg op maat!

  Multidisciplinaire zorg op maat!

 • Samen naar een gezond gewicht!

  Samen naar een gezond gewicht!

Gewichtsverlies na OK

Hoe snel verlies ik gewicht?
Vaak is het zo dat in de eerste weken/maanden de kilo’s er het snelst afgaan. Gemiddeld vallen patiënten in het begin 1 kilo per week af. Dit is natuurlijk het gevolg van de kleine maag. Maar voor het grootste deel doe je dit zelf door je aangepaste leefstijl. Het is dan ook erg belangrijk uw nieuwe eet- en beweeggedrag vol te houden.

Na 1 tot 2 jaar zitten de meeste patiënten op hun laagste gewicht. Daarna komen de meesten weer wat kilo’s aan. Dit is heel normaal. De meeste patiënten die geopereerd zijn verliezen op lange termijn ongeveer 25% van hun lichaamsgewicht of 60% van hun overgewicht.

Wat is realistisch?
Het doel van de operatie is om weer een gezond gewicht te bereiken. Hierdoor verbetert je kwaliteit van leven. Ook verdwijnen veel van de ziektes en klachten die veroorzaakt worden door het overgewicht. De meeste mensen worden na een maagoperatie nooit echt slank (BMI van 25 of minder). Realistisch is dat je ongeveer 60% van je overgewicht kwijtraakt.

Toch weer gewichtstoename……..
Inmiddels bent u een paar jaar verder. U bent veel afgevallen, u voelt u gezond en u kan weer doen wat u wil. Maar dan merkt u dat u weer aankomt. Dat is vaak even schrikken. Maar dat is zeker niet nodig. Na een paar jaar komen heel veel patiënten weer een paar kilo aan en dat is soms niet te voorkomen.

Meestal kom dit omdat ongemerkt het eetgedrag- en beweeggedrag weer verandert. De maaltijden zijn te vet of bevatten teveel suiker. Hierdoor krijgt u weer teveel calorieën binnen. En houd u zich wel aan de 6 eetmomenten per dag? Houd u uw eten en drinken nog strikt gescheiden? En hoe zit het met de tussendoortjes? Ook voldoende beweging blijft belangrijk voor het behoud van een gezond gewicht. Niet alleen vlak na de operatie om af te vallen maar ook in alle jaren daarna voorkomt bewegen dat u weer aankomt. In een zeldzame aantal gevallen kan er bij aankomen in gewicht ook sprake zijn van een medisch probleem.

Bent u weer veel aangekomen en lukt het u niet om deze kilo’s er zelf weer af te krijgen? Maak een afspraak bij de chirurg om samen naar een oplossing te zoeken.

Lees meer