0164 278 800 Boerhaaveplein 7 (Pand 7), 4624 VT Bergen op Zoom
  • Samen naar een gezond gewicht!

    Samen naar een gezond gewicht!

  • Alle disciplines binnen één centrum!

    Alle disciplines binnen één centrum!

  • Multidisciplinaire zorg op maat!

    Multidisciplinaire zorg op maat!

Gastric Bypass

Gastric bypass

Dit is een grote ingreep waarbij de maag definitief wordt verkleind. Bovendien wordt de dunne darm deels 'gebypassed' waardoor er minder voedsel kan worden opgenomen. Hierdoor kan een verlies van overtollig gewicht tot ongeveer 60-70% worden bereikt. Zoals iedere operatie kent ook deze operatie complicaties. Doordat er door de chirurg twee nieuwe verbindingen moeten worden gemaakt is er bijvoorbeeld een risico op  naadlekkage, gelukkig is dit risico heel klein. Deze techniek wordt tegenwoordig zeer frequent toegepast gezien de goede lange termijn resultaten. Met name ook suikerpatiënten en patiënten met last van maagzuur hebben veel baat bij een gastric bypass.
 
Mogelijke complicaties:
• Naadlekkage
• Bloeding

Levenslange medische controle is vereist vanwege een risico op mineralen- en vitaminentekorten
 
Overlijdensrisico: tot 2% gemeld, <1% in expertise centrum
 
Opnameduur: 1-2 nachten

Resultaten: De resultaten op langere termijn zijn goed. Mensen met een gastric bypass raken gemiddeld 70 procent van hun overgewicht kwijt. De meeste mensen bereiken een gewicht dat ongeveer tien tot vijftien kilo hoger uitkomt dan hun ideale gewicht. Dat is ook helemaal niet erg. Het doel van de ingreep is namelijk het verbeteren van je gezondheid en de kwaliteit van leven. Je kunt dan ook voor de operatie het beste een streefgewicht kiezen dat tussen de vijftien tot twintig kilo boven je ideale gewicht uitkomt. Dat is verstandiger dan koste wat het kost te proberen je ideale gewicht te bereiken.

Herstel: Dit kan per operatie verschillen. Gemiddeld duurt het ongeveer drie tot zes weken voordat je goed hersteld bent van de operatie. Houd er rekening mee dat dit een gemiddelde is en dat het herstel soms korter maar ook langer kan duren.