0164 278 800 Boerhaaveplein 7 (Pand 7), 4624 VT Bergen op Zoom
  • Samen naar een gezond gewicht!

    Samen naar een gezond gewicht!

  • Alle disciplines binnen één centrum!

    Alle disciplines binnen één centrum!

  • Multidisciplinaire zorg op maat!

    Multidisciplinaire zorg op maat!

Chirurgen

Dr. P.B.G.M. Feskens

G. van ’t Hof

Werkzaam in Bariatrisch centrum sinds februari 2012

 

1995-2001: Studie geneeskunde Universiteit Utrecht

2001-2003: arts-assistent Lorentz Ziekenhuis Zeist

2003-2005: Onderzoeksperiode Erasmus MC Rotterdam: kleine uitzaaiingen opsporen van alvleesklierkanker

2005-2011: Opleiding algemeen en gastro-intestinaal chirurg Maasstad Ziekenhuis/Erasmus MC Rotterdam

2012-2013: fellow bariatrische chirurgie, Bariatrisch Centrum ZW Nederland

2013- heden: Bariatrisch chirurg, Bariatrisch Centrum ZW Nederland

Al vanaf de middelbare school periode wist ik dat ik chirurg wilde worden. De combinatie van technische en intellectuele uitdaging leek me prachtig. Daarnaast is opereren zo tastbaar: je draait een ziekteproces om in genezing, zolang de ziekte het toelaat uiteraard.

In mijn algemene opleiding heb ik kennisgemaakt met de bariatrische chirurgie: dat vond ik technisch zeer uitdagend. En morbide obesitas is een aandoening die op deze manier daadwerkelijk een halt kan worden toegeroepen. De buitengewonde effectiviteit van de ingrepen spreken me enorm aan. En veel patiënten komen dolblij op je spreekuur: dat motiveert!

Inmiddels ben ik een arts en chirurg met enkele jaren ervaring. Dat schept (zelf)kennis. Ik probeer mij empathisch, doortastend en duidelijk op te stellen naar mijn patiënten.

 

J. van de Sande

Werkzaam in het bariatrisch centrum sinds juli 2017

Na mijn middelbare opleiding te België had ik de keuze tussen verschillende vervolgopleidingen. Na enige twijfel tussen architectuur en een wetenschappelijke opleiding koos ik eerst een opleiding in de Biomedische Wetenschappen aan de universiteit van Leuven. Hierna bleek mijn interesse toch meer in het klinische te liggen waarna ik de overstap maakte naar geneeskunde. Op het einde van de basisopleiding koos ik dan voor de specialisatie tot chirurg. Binnenin deze 6 jaar durende opleiding algemene chirurgie volgde ik ook een gedifferentieerde opleiding tot bariatrisch chirurg in het ZGT te Almelo. Daarna volgde nog een jaar in de leerschool bij dr. Feskens om vervolgens ook hier vast te worden aangenomen

Als kind wou ik altijd uitvinder, architect of dokter worden. De laatste droom werd werkelijkheid toen ik begon aan mijn studies van geneeskunde in Leuven, België. Bij de eerste korte stages van heelkunde leek mijn liefde  inderdaad eerder bij het praktische gedeelte van geneeskunde te liggen. Ik was namelijk al van kinds af aan vooral bezig met mijn handen (bouwen, knutselen, creatieve constructies maken) en in mindere mate met mijn verstand. Een 6 jarige opleiding tot chirurg volgde met bevestiging van mijn keuze toen deze omging naar mijn passie.

In de basisopleiding tot arts wordt er nauwelijks aandacht besteedt aan obesitas en Bariatrie. Mijn eerste echte contact met bariatrische chirurgie was in Brussel tijdens mijn opleiding tot chirurg. Hetgeen me onmiddellijk aansprak was het preventieve aspect van de operaties. In tegenstelling tot andere disciplines ga je patiënten opereren om juist ziekten en vroege sterfte te voorkomen eerder dan te behandelen. Ook het metabole gedeelte trok mijn interesse: mensen konden gewoon volledig genezen van hun diabetes. En tot slot is het multidisciplinaire stuk van uitermate belang, maar ook dat je de patiënt kunt helpen op zowel medisch, psychologisch als esthetisch vlak. De impact van de operatie is vaak zo enorm.

Ik ben iemand die graag recht door zee is. Als professional vind ik het belang van de gezondheid van mijn patiënt superieur aan de rest. Ik zal dan ook steeds handelen met inachtneming van dit standpunt. Ik zal altijd trachten mijn werk zo efficiënt en kwaliteitsvol als mogelijk uit te voeren.  Daarnaast ben ik een heel sportief iemand. Ik geniet van het leven en reis enorm graag. Tot slot vind ik mezelf ambitieus en zoek ik steeds naar manieren om mijn creatieve interesses aan te wakkeren.

R. Snoekx ,Algemeen, laparoscopisch en bariatrisch chirurg

werkzaam in Bravis ziekenhuis sinds 1 juli 2018

Mijn opleiding tot arts-specialist in de heelkunde heb ik volledig in België genoten. Na mijn studies geneeskunde aan de UHasselt en de KULeuven heb ik mij aan de Leuvense universiteit verder gespecialiseerd tot algemeen chirurg.

Na mijn erkenning in 2015 heb ik mij voornamelijk toegelegd op de abdominale heelkunde. Tijdens een aanvullend fellowship aan de Leuvense Universitaire Ziekenhuizen lag het accent voornamelijk op de bariatrische chirurgie. Verder heb ik ook gewerkt als staflid binnen de dienst algemene en abdominale heelkunde in het Mariaziekenhuis te Overpelt. 

Gezien mijn specifieke interesse in obesitaschirurgie zocht ik een nieuwe uitdaging. Deze vond ik hier in het Bravis ziekenhuis, meer bepaald in het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas. Sinds 1 juli 2018 ben ik voltijds werkzaam in het Bariatrisch Centrum op de campus Bergen-op-Zoom.