0164 278 800 Boerhaaveplein 7 (Pand 7), 4624 VT Bergen op Zoom
 •  

   

  Behandeling met Saxenda?

  Hier vindt u meer informatie over de behandeling met Saxenda en andere medicatie tegen overgewicht

 • Belangrijke informatie aangaande Coronavirus

  Belangrijke informatie aangaande Coronavirus

                                      

                                                                  Vindt u hier

 • Binnenkort starten grote werken in de buurt van het obesitascentrum

  Binnenkort starten grote werken in de buurt van het obesitascentrum

  Binnenkort starten grote werken in de buurt van het obesitascentrum

  lees hier meer

 • Alle disciplines binnen één centrum!

  Alle disciplines binnen één centrum!

 • Multidisciplinaire zorg op maat!

  Multidisciplinaire zorg op maat!

 • Samen naar een gezond gewicht!

  Samen naar een gezond gewicht!

Bijeenkomsten

Tijdens het natraject vinden er bijeenkomsten plaats met verschillende thema's. Hieronder staat een overzicht met de bijeenkomsten per thema.
U kunt zich voor de thema’s aanmelden door een mail te sturen naar de onderstaande mailadressen.

Vermeld bij de inschrijving uw naam, geboorte datum, OK datum en mail adres.

Klik hier voor de agenda voor data van bijeenkomsten en thema's van de dietist en psycholoog.

U kunt zich voor de thema’s in de agenda aanmelden door een mail te sturen naar de onderstaande mailadressen:

psycholoog.bariatrie.boz@bravis.nl

dietist.bariatrie.boz@bravis.nl


Nazorg thema’s psycholoog

Emotie eten:
Een van de bekendste van de typen eters. Weet je van jezelf dat je de verleiding vooral niet kunt weerstaan na een rotdag? Eet je je verdriet weg met chocolade? Kun je uit verveling niet ophouden met naar die kast lopen?
Wellicht ben je dan een emotie eter. In deze thema bijeenkomst worden handvatten aangereikt om te proberen hier een betere wending aan te geven. Ook is er de mogelijkheid om met lotgenoten ervaringen uit te wisselen.

Extern eten:
Als je heel gevoelig bent voor geuren, beelden of geluiden die aan eten doen denken.
Heb je vaker dat de bak chips die voor je staat opeens leeg is terwijl je eigenlijk niet eens van chips houdt?
Heb jij het extra lastig in de supermarkt? Of op een feestje? Als het allemaal voor je neus staat?
Dan ben je misschien wel een externe eter. In deze themabijeenkomst worden handvatten aangereikt om te proberen hier een betere wending aan te geven.

Valkuilen:
Ieder heeft z’n eigen verhaal, en allemaal heeft u een oorzaak voor uw overgewicht. Om uw overgewicht op de lange termijn succesvol te kunnen bestrijden zult u deze oorzaken moeten kennen om er in de toekomst mee om te kunnen gaan.  Bent u een emotie eter? Een externe eter? Of vooral gewoon een ‘lekkere’ eter?
Dan is dat uw valkuil. Als u weet wat uw valkuil is, is het makkelijker om deze uit de weg te gaan, dan wel er anders mee om te gaan. In deze themabijeenkomst proberen we uw valkuil te vinden.

Eetbuien:
Had u voor de operatie wel eens last van eetbuien? At u in korte tijd wel eens grote hoeveelheden eten tot u echt hartstikke vol zat? Het zou kunnen dat u merkt dat de neiging tot deze eetbui er nog steeds is. Of u heeft juist sinds de operatie last gekregen van eetbuien.
Of u nu wel of niet nog net zoveel kunt eten als voorheen; eetbuien vormen een bedreiging voor uw lijf en vooral voor uw gewichtsverlies. In deze bijeenkomst bekijken we waar eetbuien vandaan zouden kunnen komen en wat u kunt doen om ze te verminderen.

Verandering lichaamsbeeld:
Na een operatie verandert er veel aan uw lijf. Soms gaat gewichtsverlies zo ontzettend snel, dat het hoofd het als het ware niet bij kan houden. U herkent uw eigen lijf niet meer, of u ziet uzelf veel dikker dan u daadwerkelijk bent.  In deze bijeenkomst bieden we u handvatten om uw lijf te gaan zien zoals het is, en dat het goed is zoals het is.

Hoe om te gaan met je omgeving?
U heeft zelf vaak jarenlang naar een operatie toegewerkt voordat u deze stap heeft genomen. Na een operatie gaat het gewichtsverlies vaak ontzettend snel en dit valt uw omgeving ook op. Veel positieve opmerkingen, soms ook negatieve (had je het niet zelf gekund?) en mensen die opeens een mening hebben over uw eetpatroon.
In deze bijeenkomst bieden we u handvatten om hier mee om te gaan.

 

Nazorg thema’s diëtist

Motivatie en individuele doelen
In deze bijeenkomst wordt u bewust gemaakt in welke fase van gedragsverandering u zit. Dit wordt gedaan aan de hand van het Stages of change model. Daarnaast wordt stil gestaan bij uw individuele doelen. En het leren opstellen van haalbare doelen. Hierbij wordt gekeken wat uw mogelijke valkuilen kunnen zijn, deze leren te herkennen en mee om te gaan.

Nieuwe leefstijl
In deze bijeenkomst wordt stil gestaan wat ‘normale’ portie groottes zijn die horen bij het eetpatroon van een maagband of gastric bypass. Wat is een goede verdeling over de dag en waar moet u precies op letten bij een volwaardige en gezonde voeding. Ook wordt aandacht gegeven aan ‘geniet’- momenten in de week.

Festiviteiten
In deze bijeenkomst wordt stil gestaan bij weekeinden, uit eten/ eten halen, festiviteiten, vakantie en speciale gelegenheden. Welke keuzes u het beste kunt maken tijdens een etentje of waar u rekening mee moet houden op vakantie. Er wordt stil gestaan bij geniet momenten en hoe weer over te schakelen naar de gezonde basis.

Nevenverschijnselen
In deze bijeenkomst worden diverse complicaties besproken zoals: haaruitval, diarree, verstopping, verminderd afvallen, moeheid. En hoe deze complicaties verholpen kunnen worden.

Voeding en bewegen
In deze bijeenkomst wordt stil gestaan bij de energiebalans tussen voeding en beweging. Hoeveel moet u per dag bewegen en welke voeding kunt u het beste gebruiken rondom de inspanning.

Inkoop, voorraadbeheer en etikettering/ Supermarktbezoek
Tijdens deze bijeenkomst wordt stil gestaan bij inkoop van producten. Het leren herkennen van gezonde producten, voorraadbeheer en het lezen van etiketten op voedingsmiddelen.

Hoe nu verder?
In deze bijeenkomst wordt stil gestaan bij de doelen die zijn opgesteld in de eerste bijeenkomst en daarbij de valkuilen die waren voorspeld. Verder nogmaals aandacht m.b.t. goede voeding, verantwoorde keuzes en terugval in oude gewoonten voorkomen.