0164 278 800 Schoonhout 215, 4872 MC Etten-Leur
  • Bariatrisch Centrum neemt na brand intrek in Bravis polikliniek Etten-Leur

    Bariatrisch Centrum neemt na brand intrek in Bravis polikliniek Etten-Leur

    Patiënten die een afspraak hebben in het Bariatrisch Centrum Zuid West Nederland in Bergen op Zoom kunnen vanaf maandag 3 juli terecht in Bravis polikliniek Etten-Leur. Het Bariatrisch Centrum en het Bravis ziekenhuis zochten samen een vervangende locatie, nadat woensdagavond 28 juni brand het gebouw in Bergen op Zoom fors beschadigde.   (lees meer)

Actief zijn en bewegen

Sportbijeenkomsten
Het is belangrijk dat op alle mogelijke manieren wordt gestreefd naar een gezonder en fitter lichaam. Bewegen is daarbij erg belangrijk. Wij bieden iedereen die bij ons is geopereerd dan ook de mogelijkheid om onder begeleiding van onze fysiotherapeuten te gaan beginnen met bewegen. Ongeveer zes weken na de operatie wordt gestart met de beweeglessen. Deze lessen zijn voor de duur van 8-10 weken à 1 uur per week. De lessen vinden plaats in de fitnessruimte binnen de muren van het Bariatrisch Centrum.

Onder leiding van een bewegingstherapeut/fysiotherapeut wordt er in groepsverband gesport. Centraal hierin staat:

De lessen worden aan iedere deelnemer aangepast zodat deze voor praktisch alle deelnemers toegankelijk zijn. Bewustwording en advies over het bewegen in de persoonlijke situatie komen ook aan bod. Ook wordt er uitgelegd hoe men doelgericht en verantwoord kan trainen.

Het is van belang om ook naast de begeleide sportmomenten te bewegen. Wij adviseren u om in uw thuissituatie minstens 2 tot 3 uur extra te gaan bewegen. Dit hoeft geen topsport te zijn of een sport die hoge kosten met zich meebrengt. Een paar uur wandelen of fietsen per week zal uw algehele conditie op termijn al aanzienlijk verbeteren. Het is belangrijk een vorm van beweging te kiezen die bij u past. 

Voor het aanmelden voor fysiotherapie onder begeleiding vult u het formulier onderaan deze pagina in.

Lees meer


Aanmeldformulier voor fysiotherapie onder begeleiding